Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

OREO παγωτό μόκα!












Έχετε βουτήξει ποτέ cookie σε παγωμένο καφέ? Δεν ξέρετε τι χάνετε...! 

ΥΛΙΚΑ:

• 1 κουτί μόρφατ creamy
ζαχαρούχο γάλα
κουτάκι γάλα, εβαπορέ
• 1/2 σφηνάκι Baileys (προαιρετικά) 
• 6-7 κ.γ. στιγμιαίο καφέ Espresso
• 4 κ.σ. γάλα
• 1 πακέτο μπισκότα Oreo 


Το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να βάλω το εβαπορέ, το ζαχαρούχο και το κάδο του μίξερ, στην κατάψυξη για 2 ώρες 
(αν τα γάλατα δεν τα είχατε στη συντήρηση και είναι ζεστά αφήστε τα παραπάνω από 2 ώρες) 












Αφού περάσουν οι 2 ώρες βγάζω μόνο το κάδο από τη κατάψυξη και χτυπάω τη μόρφατ για 8-9 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει...












Ρίχνω σίγα-σιγά και τα γάλατα...












Σε ένα φλιτζάνι με 4κ.σ. γάλα, ρίχνω το καφέ, ανακατεύω καλά, για να διαλυθεί και το ρίχνω στο κάδο του μίξερ!  












Ρίχνω και το Baileys (προσοχή μη το παρακάνετε με τη ποσότητα, έχει δυνατή γεύση) τοποθετώ το παγωτό στη κατάψυξη για 1.30 ώρα!












Αφού περάσει η 1.30 ώρα, σπάω με το χέρι τα Oreo και τα ρίχνω στο παγωτό, ανακατεύω καλά...












Αδειάζω το μείγμα σε ένα πλαστικό τάπερ, το κλείνω με καπάκι, σε 6-8 ώρες είναι έτοιμο! WOW!


1 σχόλιο: