Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Τρουφάκια σοκολάτας με "ψιθύρους" φράουλας

Πανεύκολο, γρήγορο και νόοοοστιμο γλύκισμα, άλλωστε είναι γνωστή η «στενή» σχέση της σοκολάτας με τη φράουλα, κανείς δε μπορεί να φάει μόνο ένα, στοίχημα?

ΥΛΙΚΑ:
• 1 σακουλάκι σταγόνες κουβερτούρας (100γρ.)
• 3 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα, καλής ποιότητας 
• 1/2 πακέτο μπισκότα Παπαδοπούλου (περίπου)
• Λίγο κακάο, τύπου nesquik για την επικάλυψη

















Οδηγίες
Λιώνω τις σταγόνες κουβερτούρας (σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων), ρίχνω την μαρμελάδα φράουλα στην λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύω, αφού έχω θρυμματίσει καλά τα μπισκότα, τα προσθέτω λίγο-λίγο στο μείγμα μου, αναμειγνύω πολύ καλά τα υλικά ώστε να γίνει μια σταθερή μάζα, τέλος πλάθω μικρά μπαλάκια και τα κυλάω στο κακάο, βάζω στο ψυγείο για 2-3 ώρες!!


Υ.Σ. Μπορούμε αντί κακάο να χρησιμοποιήσουμε τρούφα ή ακόμα και ξηρούς καρπούς!


Καλή Επιτυχία!!
Σκεφτείτε λοιπόν, πως η συνταγή δεν περιέχει καθόλου βούτυρο, επίσης η κουβερτούρα θεωρείτε από τις σοκολάτες, η πιο "αθώα", όποτε ας τα φάμε με λιγότερες... τύψεις!!

5 σχόλια:

  1. ΤΑ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΑ!!!!
    ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΓΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ, ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΑΝΑΜΙΓΝΥΕΤΑΙ Η ΦΡΑΟΥΛΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΕΡΑΙΤΙΚΟΣ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. i ll try!! fenonte teleia..kai etsi opws mas ta les eukola alla epeidh den ta paw kala me thn zaxaroplastikh 8a se enhmerwsw gia to apotelesma!!! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι πανεύκολα Μαράκι μου, το μόνο σημείο που πρέπει να προσέξεις, (επειδή δεν έχει βούτυρο) είναι όταν τα πλάσεις μπαλάκια, πρέπει να πιέσεις καλά το μείγμα στο χέρια σου, για να μπορεί να σταθεί και να πάρει σχήμα!! Καλή επιτυχία, είναι τέλεια, trust me!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Sofia - I made them on Friday night! SO easy and SO yummy!

    ΑπάντησηΔιαγραφή