Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2011

Κινέζικο μοσχάρι με μπρόκολο













Αγαπάμε τη κινέζικη κουζίνα και σίγουρα αυτό το πιάτο θα πείσει και αυτούς που δεν την αγαπούν!!

ΥΛΙΚΑ:
• 500γρ. μοσχαράκι, σε λωρίδες
• 500γρ. κατεψυγμένο μπρόκολο
• 6 κ.σ. καλαμποκέλαιο
• 1 φλ. ψιλοκομμένο πράσο
• 2-3 σκελίδες σκόρδο (πολτοποιημένες)
• 1/2 φλ. φυστίκια
•  1 κ.σ. τζίντζερ (πολτοποιημένο)

Μαρινάτα:
• 4 κ.σ. σόγια σος
• 1 κ.γ. σουσαμέλαιο
• 1/2 κ.γ. πιπέρι
• 1 κ.γ. κύμινο
• 1 κ.σ. τζίντζερ (πολτοποιημένο)

Σάλτσα:
• 1/2 φλ. ζωμό κρέατος
• 1/2 φλ. σόγια σος
• 1 κ.σ. oyster sauce
• 3 κ.σ. νερό
• 1 κ.σ. κορν φλάουρ (διαλυμένο σε 2 κ.σ. νερό)

Βάζω το κρέας με όλα τα υλικά της μαρινάτας σ'ένα μπολ, ανακατεύω καλά, αφήνω 1ώρα στο ψυγείο.












Ξεπαγώνω το μπρόκολο, δεν το βράζω









Σε αντικολλητικό τηγάνι με 2κ.σ. καλαμποκέλαιο σοτάρω το πράσο, σκόρδο και τζίντζερ για 1-2 λεπτά (ανακατεύω συνεχώς), τα βγάζω από το τηγάνι και ρίχνω τα φυστίκια  να καβουρδιστούν για λιγα λεπτά (τα έχω "σπάσει" λίγο στο γουδί)   



















Προσθέτω στο τηγάνι 4 κ.σ. καλαμποκέλαιο και σοτάρω το κρέας για 8-10 λεπτά, να πάρει χρώμα και από τις 2 πλευρές, προσθέτω τη σάλτσα (εκτός απο το κορν φλάουρ) χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω το τηγάνι και το αφήνω για 20λεπτά, μετά προσθέτω το μπρόκολο, πράσο, σκόρδο, τζίντζερ, φυστίκια, ανακατεύω σκεπάζω πάλι το τηγάνι και το αφήνω για άλλα 10 λεπτά, τέλος το ξεσκεπάζω, ρίχνω το κορν φλαουρ ανακατεύω για 3 λεπτά, ΕΤΟΙΜΟ!
ΠΡΟΣΟΧΗ λόγο της σόγια σος δεν χρειάζεται αλάτι πουθενά!
Το σερβίρω με ρύζι ατμόυ


















2 σχόλια:

  1. oute to fresko mprokolo 8elei vrasimo! ginete pio tragano etsi kai menei olh h geush! exei arketo xrono gia na psh8ei! na perasei h nhsteia kai 8a to 3anakanw!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλήθεια? thank you για την πληροφορία, καλό αυτό!! nice το έχεις ξανακάνει?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή