Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Muffins λεμονιού


























μμμ μύρισε λεμόνι, αν είστε FAN της γλυκόξινης γεύσης, τότε αυτό πρέπει να το δοκιμάσετε... 

ΥΛΙΚΑ:
• 180γρ. βούτυρο
• 180γρ. ζάχαρη
• 2 αυγά
• Ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι
• 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
• 2 κ.σ. κονιάκ (τύπου μεταξά)
• 2 κ.σ. γάλα
• 1 φακελάκι βανίλια
• 200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Γλάσο
• 100γρ. άχνη ζάχαρη
• 1κ.γ. μέλι
• Χυμός από 1/2 λεμόνι
• 1-2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

• Καρύδια για το γαρνίρισμα

Τεμ.: 30-32

Κατ' αρχήν,
ετοιμάζω το γλάσο και το βάζω στο ψυγείο να παγώνει, προσοχή αν το λεμόνι σας είναι μεγάλο τότε βάλτε περισσότερη άχνη, πρέπει να είναι πηχτό για να μπορεί να σταθεί!

Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη, να αφρατέψουν!












Ρίχνω και τα υπόλοιπα υλικά, το αλεύρι στο τέλος, το ρίχνω κουταλιά-κουταλιά
Με ένα κορνέ μοιράζω το μείγμα στις χάρτινες θήκες για μάφιν (προσοχή όχι μέχρι πάνω), αν έχετε υπομονή και με το κουτάλι μπορείτε...
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς γα 20 λεπτά (περίπου) μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα
Αφού κρυώσουν πολύ καλά, με ένα πινέλο απλώνω το γλάσο, τέλος τοποθετώ πάνω μερικά σπασμένα καρύδια! 
ΕΤΟΙΜΑ!! 
P.S. Μπορείτε να τα ψήσετε και σε μεταλλικές θήκες, αρκεί να τις έχετε βουτυρώσει πριν.

1 σχόλιο: