Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Ρολό Κιμά "ελληνικόν"





























Θα ΡΟλαθείτε!!!

ΥΛΙΚΑ: 

Για τον κιμά:
• 500γρ. μοσχαρίσιο κιμά
• 1 μεγάλο αυγό
• 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 κ.σ. ρίγανη
• 1 κ.σ. κύμινο
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
• 2 κ.σ. γάλα
• 1 κ.σ. ξύδι 
• Μαϊντανό ψιλοκομμένο
• Αλάτι / πιπέρι
• 5-6 πατάτες για το σερβίρισμα 

Για τη γέμιση:
• 1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη (χωρίς πολλά υγρά) 
• 1 πιπεριά μεγάλη ψιλοκομμένη
• 5-6 λιαστές ντομάτες, κομμένες σε λωρίδες
• Φέτα

Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά του κιμά (εκτός τις πατάτες) και ζυμώνω για λίγα λεπτά. 














Ψιλοκόβω τα λαχανικά της γέμισης σε καρέ.   














Σε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα, ρίχνω τον κιμά και τον απλώνω με τα χέρια














Στη μέση του ρολού τοποθετώ οριζόντια τα υλικά της γέμισης και με τη βοήθεια της λαδόκολλας σηκώνω τη μια πλευρά και ρολάρω τον κιμά 














Για να μην σας ανοίξει στο ψήσιμο θα ρίξετε λίγο ελαιόλαδο στα χέρια σας και στο σημείο της ένωσης θα κάνετε τύπου μαλάξεις 













Βγάζουμε την λαδόκολλα, κόβω τις πατάτες, ρίχνω λίγο ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τις τοποθετώ γύρο από το ρολό, τέλος πασπαλίζω όλο το φαγητό με καπνιστή πάπρικα και ελαιόλαδο    














Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς (αέρα)  για 1 ώρα. 
Καλή όρεξη!!! 


5 σχόλια:

  1. Κι εγώ το κάνω το ρολό αλλά με βραστά αυγά. Πολύ ωραία όμως και η δική σου γέμιση! Το κύμινο είναι αγαπημένη μυρωδιά στον κιμά για κεφτεδάκια.
    kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχο, καταπληκτικές φωτογραφίες, θα το κάνω το ΣΚ!
    <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ κοριτσια!!!!
    Ερη και εγω θα κανω για 73859 φορά τα παξιμάδια σου με τα granberries!!!

    xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φοβερό Σοφάκι εύκολο και πολύ νόστιμο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή