Ένας εναλλακτικός τρόπος, για να απολαύουμε γρήγορα και νόστιμα ταρτάκια!
ΥΛΙΚΑ:
Για τα ταρτάκια
Για τα ταρτάκια
• 4 φέτες ψωμί του τοστ
• Λίγο λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα
• Λίγη ζάχαρη καστανή για το πασπάλισμα
Για τη γέμιση
• 10-12 φράουλες (ανάλογα το μέγεθος) κομμένες στα 4
• 2κ.σ. χοντροκομμένο αμύγδαλο (χωρίς φλούδα)
• 2κ.σ. μπισκότο θρυμματισμένο (πουλάνε έτοιμο στο εμπόριο)
• 3κ.γ. ζάχαρη καστανή
• Ξύσμα από ½ λεμόνι
Αλείφω το τοστ (και τις 2 πλευρές) με το βούτυρο (σχεδόν ταμποναριστά) με τη βοήθεια πινέλου, προσοχή όχι πολύ ποσότητα!
Περνάω με λίγο βούτυρο τις τρύπες του ταψιού (αν δεν έχετε το συγκεκριμένο, φαντάζομαι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ατομικά αλουμινένια φορμάκια μιας χρήσης), τοποθετώ με απαλές κινήσεις τα ψωμάκια στις τρύπες, να εφαρμόσουν.
Ρίχνω όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ, ανακατεύω απαλά,
γεμίζω τα ταρτάκια...
Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά (περίπου) στους 180-170 βαθμούς, τα αφήνω λίγο έξω να κρυώσουν, τέλος τα τοποθετώ στο ψυγείο για 30 λεπτά - 1 ώρα!
Καλή όρεξη!!
P.S. Μπορείτε όταν τα σερβίρετε να τα γαρνίρετε με σαντιγύ ή να τα πασπαλίσετε με άχνη ζάχαρη!
ela kalispera...ola ta $$$$$ einai!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή